13.4.10

Πάστα Φλώρα






Υλικά

1 κούπα βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό μαρμελάδα βερύκοκο ή της επιλογής σας


Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
Ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα.
Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια.
Ψήστε την τάρτα στους 175 C για 30'-35'.



Καλή επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly