8.5.10

Biankas Ρizza!




Υλικά

300 γρ. αλεύρι

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 ml. ζεστό νερό
100 ml ζεστό γάλα
24 γρ. φρέσκια μαγιά
2 κ,σ. ελαιόλαδο
1 κ,σ. ζάχαρη
1 κ,γ. αλάτι
Λίγο λάδι για το ταψί

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, αλάτι, ρίχνουμε το γάλα και το νερό, αφήνουμε 2 λεπτά

Σε μια λεκάνη του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε και την διαλυμένη μαγιά και το λάδι
Δουλεύουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά
Αφήνουμε για 10 λεπτά
Μοιράζουμε την ζύμη σε μερίδες μέσα σε φόρμες πίτσας ατομικές ή σε ένα μεγάλο ταψί
Διπλώνουμε λίγο προς μέσα τις άκρες του και λαδώνουμε τις άκρες μόνον
Έτσι μένουν αφράτες και τραγανές
Αφήνουμε 20 λεπτά σε ζεστό μέρος
Μετά βάζουμε επάνω ντομάτα σάλτσα και ελιές κομμένες και λίγη ρίγανη και μετά τα υλικά που θέλουμε


Για παράδειγμα
2 κουτιά κομμένα μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο
400 γρ. έμενταλ
3-4 μπαλάκια μοτσαρέλα
Ζαμπόν, σαλάμι, ανανά
Ψάρι τόνο, κρεμμύδια
Πιπερίτσες καυτερές, ελιές, τσίλι, κολοκυθάκι, καλαμπόκι ή ότι άλλο θέλετε
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά

Καλή επιτυχία!

πηγή : http://www.mageirikesdiadromes.gr/2009-03-09-17-54-32/cea0ceafcf84cf83ceb1-ceb7-cf80ceb5cebdcf84ceb1cebdcf8ccf83cf84ceb9cebcceb7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly