15.5.10

Μούς Σοκολάτα!



Υλικά


250ml γαλα
2 κ.σ άνθος αραβοσίτου γεύση σοκολάτα ή βανίλια ή πορτοκάλι
2 κ.σ ζαχαρη
2 φυλλα ζελατινη
150ml κρεμα γαλακτος
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 κουβερτούρα 125γρ
καραμελωμένα πορτοκάλια για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό να μαλακώσουν.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά , τα 200ml γάλα , την ζάχαρη και την σοκολάτα κουβερτουρα σπασμένη σε κομμάτια , ανακατευουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ανακατεύουμε το υπολοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου  και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά κ γρήγορα μέχρι να πήξη. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφου τα έχουμε πολύ καλά στραγγίξει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί.Στην αρχή με χαμηλή ταχύτητα και μόλις αρχίσει να αφρατεύει προσθέτουμε τη άχνη ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμη και η σαντυγί μας ενσωματόνουμε τα 2 μείγματα και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσουν καλά.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένα πορτοκάλια ή τρούφα ή λευκή σοκολάτα ....

Καλή επιτυχία!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly