22.5.10

Κόκορας ψητός με κρασί, μέλι & πορτοκάλι!





Υλικά

1 κόκορα "αλανιάρικο"
4-5 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
2-3 σκελιδες σκορδο
3 κλωναράκια θυμάρι
1 φλιτ. κοκκινο κρασί
1 φλιτζ.χυμό πορτοκάλι ζεσταμένο
3 κ.σ θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση

Πλένουμε τον κοκορα. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200°C.
Αλείφουμε τον κοκορα με λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Στην κοιλιά τοποθετούμε τα σκόρδα και το θυμάρι.
Ψηνουμε μια ώρα μεχρι να ροδίσει.
Σε αυτό το στάδιο περιύνουμε το κρασί. Κάθε 10'-15' λεπτά περίπου ρίχουμε το ζουμί απο επάνω του. Ψήνουμε συνολικά για 2 ωρες.
Είκοσι λεπτά πριν τον βγάλουμε απο το φούρνο ανακατεύουμε το μέλι με το ζεστό χυμο και με ένα πινέλο αλείφουμε τον κοκορα.
Τον αλείφουμε 4-5 φορές στην διάρκεια των 20 λεπτών.
Τον αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly