Ο "Καλλικράτης" στην Αχαΐα...


Πέντε θα είναι οι Δήμοι που θα προκύψουν στην Αχαΐα απο τον "Καλλικράτη", σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα της "Απογευματινής". Οι Δήμοι που θα προκύψουν, κατά το δημοσίευμα, θα είναι:

Δήμος 1: Πατρέων, Παραλίας, Βραχναίικων, Μεσσάτιδος, Ρίου και Λεοντίου.

Δήμος 2: Φαρρών, Ωλενίας, Δύμης, Μόβρης και Λαρισσού.

Δήμος 3: Καλετζίου και Τριταίας.

Δήμος 4: Αιγίου, Συμπολιτείας, Ερινεού.

Δήμος 5: Καλαβρύτων, Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων.

Ωστόσο, το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αναφέρει αν οι Δήμοι Ακράτας, Διακοπτού και Αιγείρας θα υπαχθούν στον Δήμο Αιγίου ή θα συγκροτήσουν δικό τους ξεχωριστό Δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας.

Πάντως, άλλο δημοσίευμα του "Έθνους", μιλάει επίσης για πέντε Δήμους με τη διαφοροποίηση ότι το Φαρραί, η Ωλενία και το Λεόντιο εντάσσονται στον Δήμο Τριταίας, ενώ οι Δήμοι Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού εντάσσονται στον Δήμο Αιγίου.

Απο την Τετάρτη ήδη το thebest.gr είχε πρώτο και κατ' αποκλειστικότητα μεταδώσει ότι οι Δήμοι στην Αχαϊα θα είναι οριστικά πέντε, ενώ από το Πάσχα είχε προαναγγείλει ότι ο κ. Ραγκούσης συζητάει το ενδεχόμενο σύστασης και πέμπτου Δήμου.

Πάντως αντιδράσεις θα εκδηλωθούν από την περιοχή των Φαρρών που θέλουν την ένταξή τους σε ενιαίο Δήμο με την Τριταία και το Καλέντζι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: