29.5.10

Πενιρλί!


Υλικά
(για τη ζύμη)



500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
20 γρ. μαγιά νωπή
3 αυγά
5 κ.σ.  μαργαρίνη μαλακή
αλάτι
για τη γέμιση


300 γρ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
σουσάμι
Έξτρα υλικά
Ρίγανη, ξερό βασιλικό, ντομάτες λιαστές , ελιές ψιλοκομμένες , κέτσαπ, ζαμπόν , μπέικον , πιπεριές  κτλ
Εκτέλεση


Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.
Ενώνουμε με το αλεύρι, το μαλακό βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιήσουμε το μίγμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Κατόπιν ζυμώνουμε το μίγμα ελαφρά και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε ορθογώνια κομμάτια και τα κλείνουμε δίνοντας το σχήμα για πεινιρλί.
Τα γεμίζουμε με τα 3 τυριά και ότι άλλο υλικό μας αρέσει και τα πασπαλίζουμε με αποξηραμένα αρωματικά.
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο , πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Καλή επιτυχία!










2 σχόλια:

Hlianna είπε...

Πεϊνιρλί το αγαπημένο και με οποιαδήποτε γέμιση, μέχρι και με παστρουρμά. Πολύ ωραίο σου έγινε, Αφροδίτη.....

Afroditi είπε...

thks Ηλιάννα μου!

Printfriendly