30.5.10

Αλμυρό κείκ με ντομάτα!


Υλικά

3 ντομάτες μέτριες σφιχτές , ξεφλουδισμένες κομμένες σε καρεδάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένο
150 γρ. ανθότυρο τριμμένο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
σουσάμι λευκό κ μαυρό




Ετοιμασία

Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά πηχτό χυλό, ανακατεύοντας καλά.
Λαδώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τα σουσάμια
Αδειάζουμε το  μείγμα , πασπαλίζουμε πάλι με σουσάμια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 60 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσει καλά.



Καλη επιτυχία!









4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφροδίτη γειά σου
Μπορείς να μου πεις τι εννοείς, λέγοντας ανθοτυρο τριμμένο? Το τυρί το μαλακό ?
Ευχαριστώ

Afroditi είπε...

Καλησπέρα , εννοώ το λευκό μαλακό ανάλατο τυρί , με πολύ χαμηλά λιπαρα. Θα βρείς σε όλα τα ΣΜ στο πάγμα με τα τυριά , μπορείς να βάλεις με ανάλατη μυζήθρα. Είναι σε μικρά στρογγυλά κεφάλια , θα το τρίψεις με τα δάχτυλα.

σε ευχαριστώ , οτι άλλο χρειαστείς στην διάθεση σου :-)

newagemama.com είπε...

Με συγκίνησε αυτο το τοματοκέικ. Απ ό,τι καταλαβαίνω δεν πρέπει να έχουν ζουμιά οι ντομάτες για να μη βγει πολύ υδαρές. Τωρα που είναι εκτός εποχής η ντομάτα γίνεται και με μπαρμπα -σταθη ψιλοκομμένη?

Afroditi είπε...

newagemama αν σου πω πως δεν εχω δοκιμάσει την ψιλ.ντομάτα που λες!
αλλά γιατί να μην γίνετε ; νομίζω πως ναι , σε ευχαριστώ :-)

Printfriendly