15.5.10

Τούρτα παγωτό με Βύσσινο by Dafni!



Υλικά για το παγωτό


1 κουτί ερμόλ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
2-3 βανίλιες
Μπισκότα ψιλοκομμένα, ότι γεύση θέλετε
Βύσσινο γλυκό κουταλιού


Γαρνίρισμα


200 γρ. φύλλο κανταΐφι
Λίγο βούτυρο
Αμύγδαλα καραμελωμένα ή ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Βύσσινο γλυκό κουταλιού και λίγο από το σιρόπι του
Σαντιγί (με 100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 1 κουτ. σούπας άχνη)


Εκτέλεση

Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπώ το ερμόλ να γίνει αφράτο.
Ρίχνω σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα τα γάλατα, ζαχαρούχο και εβαπορέ και τις βανίλιες, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Τοποθετώ το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, στη συντήρηση, να παγώσει καλά και μετά το αδειάζω στην παγωτομηχανή και το αφήνω να χτυπηθεί κι εκεί μέχρι να έχω την επιθυμητή υφή
Τρίβω μέσα μπισκότα και ψιλοκόβω και γλυκό βύσσινο
Τα μπισκότα μπορεί να είναι σοκολάτας ή ότι άλλο θέλουμε
Βάζω το παγωτό σε φόρμα με τσέρκι, διαμέτρου 24-26 εκ. και το τοποθετώ στην κατάψυξη να σφίξει καλά
Καλό είναι να φτιάξουμε τουλάχιστον το παγωτό, μία μέρα πριν το σερβίρουμε
Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι, το κόβουμε κομματάκια μεγαλούτσικα, το ξαίνουμε και το ψήνουμε με λίγο βούτυρο σε ταψάκι να πάρει χρώμα (προσοχή μην καεί)
Το αφήνουμε να κρυώσει κι αυτό καλά
Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από την κατάψυξη, ελέγχουμε να έχει παγώσει καλά και απλώνουμε πάνω το ψημένο και παγωμένο κανταΐφι
Φτιάχνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με το κορνέ μας γύρω-γύρω όπως στη φωτογραφία
Βάζουμε επάνω από το κανταΐφι βύσσινο γλυκό, και σιρόπι από το γλυκό, ώστε να «ποτίσει» με σιροπάκι και το φύλλο μας ελαφρά
Αραδιάζουμε εδώ κι εκεί και τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη
Όταν είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε, ανοίγουμε το τσέρκι από τη φόρμα και το βάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα




Καλή επιτυχία!
 
πηγή:  http://www.aromadafnis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly