Κοτόπουλο ρολό γεμιστό!



Υλικά

2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
2 κ.σ μουστάρδα
4 φέτες του τόστ ζαμπόν
4 μπαστουνάκια γραβιέρα
4 ροδέλες κοκκίνη πιπεριά
4-6 πολύ λεπτές φέτες καρότο
αλάτι , πιπέρι , ρίγανι
1/2 φλ τσαγιού λευκό ξυρό κρασί
1/2 φλ βούτυρο
άκαυστο σπάγκο μαγειρικής

Ετοιμασία

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο , στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και χτυπάμε με το σφυρί τοτ κρέατος τα στήθη να λεπτύνουν και να παλτύνουν.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο , πασπαλίζουμε με ρίγανη και το αλείφουμε από την μέσα πλευρά με τη μουστάρδα.

Απλώνουμε απο επάνω τις φέτες του ζαμπόν , τα μπαστουνά γραβιέρας , τη πιπεριά και τα καρότα.

Κλείνουμε κάθε στήθος και το δένουμε προσεκτικά με τον ειδικό άκαυστο σπάγκο.

Σοτάρουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο τα ρολά μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε με πυρίμαχό σκεύος και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο , σκεπάζοντας με αλουμίνοχαρτο για να μην μας ξεροψηθεί το κρέας. Βγάζουμε τα ρολά σε πιατέλα , αφαιρρούμε το σπάγκο , κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

georgiaxara είπε...

Mmmm.....!!!!!! ΤΕΛΕΙΟ!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

καλησπέρα georgia , φιλιά!