Αλμυρά κείκ με τυρί!



Υλικά

4 κ.σ. ξινομυζήθρα ή κατίκι
3 κ.σ. φέτα τριμμένη
20- 30 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. μπαλσαμικό ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη βάση:

4 ντάκους κρίθινους, τριμμένους στο multi
2  κ.σ. καρύδι χοντροτριμμένο
8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Ετοιμασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι, με την φέτα.

Παίρνουμε μικρά ατομικά φορμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι [τσέρκι] του τσιζ κέικ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε χωριστά πιατάκια, ανάλογα τι χρησιμοποιούμε.

Φτιάχνουμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3  εκ. Από πάνω στρώνουμε το μίγμα των τυριών και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν για 30 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μπαλσάμικο και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία να καραμελώσει.

Ξεφορμάρουμε το τσιζ κέικ, περιχύνουμε με την σάλτσα  ντομάτας, πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και κάπαρη.

 
Η συνταγή είναι απο την Κα Μυρσίνη Λαμπράκη

*δεν έβαλα την κάπαρη





Εγώ έφτιαξα ατομικά τσιζ κεικ και έτσι είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω
κι'άλλες γεύσεις  με τυροσαλάτα  και με παντζαροσαλάτα ,
που διακόσμησα με ελιές και τόνο.


Καλή επιτυχία!

6 σχόλια:

Sugar flowers creations είπε...

Υπέροχη ιδέα για πάρτυ και όχι μόνο.
Καλημέρα

erotas είπε...

Τι ωραία ιδέα με ωραια εμφάνιση.Ένα εύκολο ορεκτικό ή για τσιμπολογημα με μπυρίτσα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Η μία ιδέα σου πιο νόστιμη από την άλλη!!!
Ωραίες προτάσεις για μπουφέ επίσης!!
Φιλάκια!

Vita είπε...

Τι ιδέα! Αλμυρό cheese cake με βάση ντάκου! Θα εφαρμοστεί!

Helen Gr είπε...

Καλημέρα. Καλά, τα βρίσκω καταπληκτικά και οπτικά και, λόγω υλικών, γευστικά!Πώς πήγες με το πρόβλημα των Blogger; Εγώ έχασα αναρτήσεις αλλά τις ανέβασα πάλι. Δες στο blog μου κάτι που σε ενδιαφέρει! Καλό Σ/Κ .

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Helen καλημέρα σε ευχαριστώ! :)
Μόνο κάποια σχόλια απο την αυτή την ανάρτηση χάθηκαν! :) έρχομαι βόλτα απο το blog σου!