23.7.13

Καλοκαιρινά cup cakes !






Φτιάξαμε αυτά τα μικρά κέικ πριν λίγες μέρες ώστε να κεράσει η κόρη μου τους φίλους της στον παιδικό σταθμό. 
                           Η διαδικασία απλή και εύκολη!

Έφτιαξα 1 δόση από το αγαπημένο μας  κέικ  , γέμισα  κατά το 1/2 σχεδόν (λίγο λιγότερο) μικρά χωνάκια παγωτού και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους  170°C για περίπου 25 λεπτά.
Όταν τα έβγαλα , τα άφησα να κρυώσουν καλά για τουλάχιστον μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ , ετοίμασα την επικάλυψη.

Υλικά για την επικάλυψη

1 ασπράδι αυγού
150 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
 1/2  κλωναράκι βανίλιας

χρωματιστή τρούφα

Ετοιμασία

Χτυπάμε την ζάχαρη με το ασπράδι , σε μίξερ χειρός στην δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα σποράκια από το κλωναράκι βανίλιας.

Στολίζουμε τα παγωτά-κέικ με το γλάσο και την χρωματιστή τρούφα.

Διατηρούμε στο ψυγείο.





Καλή επιτυχία!


Printfriendly