16.3.17

Φλογέρες με ζαμπόν & τυρί!


Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
100 γρ κασέρι τριμμένο
100 γρ ζαμπόν  ψιλοκομμένο
100 γρ τυρί ανθότυρο τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι & πιπέρι
2 πρέζες ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο

Ετοιμασία


Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά & το ζαμπόν προσθέτουμε το αυγό,
το αλάτι το πιπέρι και τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας μας 
και τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος και έπειτα κατά πλάτος σε 3 λωρίδες. 

Λαδώνουμε με ένα πινέλο τα φύλλα μας και βάζουμε
 στην άκρη και στο κέντρο κάθε μικρού 
φύλλου 2 κουταλιές από την γέμιση, 
αφήνοντας στις άκρες κενές.

Διπλώνουμε τα πλαϊνά λίγο και τυλίγουμε.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.

Τοποθετούμε τις φλογέρες μας σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Περνάμε με το πινέλο ελαιόλαδο και την επιφάνεια του.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά,
μέχρι  να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly