Γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φυλλο!


Γαλα(κ)τόπιτα! Ασφαλώς είναι παρασκεύασμα που , όπως το συγγενικό γαλακτομπούρεκο , αναπτύχθηκε σε περιοχές όπου το γάλα υπήρχε σε αφθονία , δηλαδή σε ποιμενικές και ορεινές περιοχές. Γι'αυτό είναι συνδεδεμένο με μέρη όπως η Θεσσαλία και η Ήπειρος. Υπάρχουν εκδοχές που αντί για σιμιγδάλι χρησιμοποιείται ρυζάλευρο , κάτι που κάνει τη γέμιση να έχει πιο λεία υφή.Υπάρχουν επίσης συνταγές , όπως μια παλιά απο τους Έλληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας που δεν χρειάζονται ούτε σιμιγδάλι ούτε ρυζάλευρο παρά μόνο μπόλικα αυγά για να δέσει η κρέμα! Ενδιαφέρον επίσης παρουσιαζεί το γεγονός ότι παρασκευάζονται και αλμυρές γαλατόπιτες όπως ο γαλοχυλός της Αρκαδίας και η αλμυρή γαλατόπιτα που γίνετε με πρόβειο γάλα από την ορεινή Τριχωνίδα στην Μακεδονία , όπως αναφέρει η κ.Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της "Γεύση Ελληνική" 


Υλικά

5 φλ γάλα πλήρες
1 φλ σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ κρυσταλική ζάχαρη
100 γρ βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομάτια και επιπλέον 1 κ.σ για το άλειμα του σκεύους
3 αυγά χωριστά τους κρόκους απο τα ασπράδια
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ βανίλια
 ξύσμα από 1 λεμόνι
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση



Βάζουμε το γάλα , 1 φλ κρυσταλική ζάχαρη και το αλάτι να σιγοβράσουν σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς  μέχρι το μειγμα να αποκτήσει την μορφή αραιού πουρέ.Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο , ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει το βούτυρο μέσα στην κρέμα. Χτυπάμε μαζί τους κρόκους με τη βανίλια και το ξύσμα απο το λεμόνι σε ένα μεγάλο μπόλ μέχρι το μείγμα να δέσει και κατόπιν το προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας πάντα στο ζεστό μείγμα σιμιγδαλιού.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας πότε πότε για 15 λεπτά.
Βάζουμε την σχάρα στη μέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αναμειγνύουμε με την κρέμα
με πολύ απαλές κινήσεις να να θέλουμε να διπλώσουμε τη μαρέγμα μέσα στην κρέμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτηρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 35 περίπου
 λεπτά μέχρι η κρέμα να φουσκώσει και να χρυσίσει.
Σερβρίρουμε ζεστή ή σε θερμπκρασία δωματίου αφού την
πασπαλίσουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.


Καλή επιτυχία!









Καλές διακοπές!

Και  να θυμόμαστε οδηγούμε με ασφάλεια : φοράμε ζώνη , φοράμε κράνος και δεν οδηγούμε εαν εχουμε καταναλώσει αλκοόλ ... :-)))







Γλυκόξινη σάλτσα με βερίκοκα!

Ιδανική για spring rolls!!!







Υλικά

5 βερίκοκα αποξηραμένα, βρασμένα σε 1 φλ. νερό για 10 λεπτά
4 κ.σ λευκό ξίδι μπαλσάμικο
1/3 φλ μέλι
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1/4 φλ. νερό
2 κ.γ κορνφλάουρ
λίγη πάπρικά καυτερή(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε 2 βερίκοκα και τα βάζουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα βερίκοκα σε μπλέντερ μαζί με το νερό που τα έχουμε βράσει καιτα πολτοποιούμε.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ξίδι και το μέλι , προσθέτουμε τα πολτοποιημένα βερύκοκα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Διαλύουμε στο νερό το κορφλάουρ και το προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει λίγο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.Ριχνουμε και λίγη καυτερή πάπρικα αν θέλουμε.


Καλή επιτυχία!



Παγωτό, ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού!




Το παγωτό είναι ο μεγαλύτερος διατροφικός «πειρασμός» του καλοκαιριού, αλλά και το πλέον παρεξηγημένο σνακ. Στην πραγματικότητα, διατροφικά είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι νομίζουμε. Γι’ αυτό απολαύστε το, αλλά στο πλαίσιο μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής.

Υπάρχει παιδί σε αυτόν τον πλανήτη που να μην του αρέσει το παγωτό; Αποκλείεται! Το παγωτό ήταν, είναι και θα είναι η αγαπημένη καλοκαιρινή λιχουδιά των παιδιών και όχι μόνο. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρή, πάντα τα καλοκαίρια στην παρέα συναγωνιζόμασταν ποιος θα κάνει τα περισσότερα μπάνια και ποιος θα φάει τα περισσότερα παγωτά. Έχουν λοιπόν γεύση λαχταριστή, είναι δροσερά, χορταστικά και φυσικά αποτελούν την αγαπημένη επιλογή των παιδιών. Είναι ένα σνακ που το βρίσκουμε παντού και χωρίς ιδιαίτερο κόπο και μπορούμε να έχουμε ένα μικρό θρεπτικό γεύμα για το παιδί μας, ιδιαίτερα εύπεπτο και δροσιστικό.

Μπορεί να καταναλωθεί άφοβα; Τι προσφέρει στα παιδιά;

Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι το παγωτό δεν έχει καμιά διατροφική αξία. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό σνακ που αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα μπορεί να προσφέρει στα παιδιά πλούσια θρεπτικά συστατικά. Και αυτό γιατί φτιάχνεται από υλικά που ο παιδικός οργανισμός έχει ανάγκη, όπως γάλα, βούτυρο, κακάο, φρούτα κ.λπ. Το γάλα αποτελεί το κύριο συστατικό των παγωτών, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα θρεπτικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά πρέπει να πίνουν περίπου 750ml – 1000ml γάλακτος για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες τους σε ασβέστιο. Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου στα παιδιά είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, καθίσταται απαραίτητη η κατανάλωση τριών μερίδων γαλακτοκομικών καθημερινά. Παρ’ όλα αυτά, είτε γιατί πολλά παιδιά δεν είναι εξοικειωμένα με την κατανάλωση γάλακτος είτε για μεγαλύτερη ποικιλία και για να τους κάνουμε το χατίρι, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη διατροφή τους εντάσσοντας και εναλλακτικές πηγές γάλακτος και ασβεστίου. Συνεπώς, το παγωτό είναι η ιδανική λύση και ιδιαίτερα εκείνο που περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα σε γάλα και είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο.

Η «ανατομία» του παγωτού

Η αξία του σε γεύση είναι αναμφίβολα ασύγκριτη. Δεν υστερεί όμως και σε διατροφική αξία, καθώς ο απαιτητικός παιδικός οργανισμός προσλαμβάνει ποικίλα ωφέλιμα συστατικά, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, το παγωτό αποτελεί καλή πηγή φωσφόρου, που είναι απαραίτητο στο μεταβολισμό και στην απορρόφηση του ασβεστίου. Τέλος, περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο. Ας δούμε όμως τα συστατικά του πιο αναλυτικά:

Ασβέστιο

Το πιο σημαντικό μέταλλο που βρίσκεται στο παγωτό είναι το ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι ένα μέταλλο ζωτικής σημασίας για τα παιδιά, καθώς θεωρείται απαραίτητο στοιχείο για το σχηματισμό γερών οστών και δοντιών, ενώ αποτελεί και ασπίδα προστασίας απέναντι στην οστεοπόρωση. Είναι βασικό, λοιπόν, από πολύ μικρό το παιδί να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, για να εξασφαλίσει καλή υγεία και σωστή σκελετική ανάπτυξη. Αρκεί να σημειώσουμε πως 100γρ. παγωτού βανίλια - σοκολάτα περιέχουν περίπου 120mg ασβεστίου, ποσότητα που καλύπτει το 10% των ημερήσιων αναγκών του παιδιού. Μάλιστα, ένα μπολ (περίπου 200ml) παγωτό βανίλια δίνει τόσο ασβέστιο όσο ένα ποτήρι γάλα.

Πρωτεΐνες

Το παγωτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες γάλακτος, οι οποίες είναι υψηλής βιολογικής αξίας, μιας και περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα. Τα αμινοξέα αυτά δεν μπορεί να τα συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός και πρέπει να ληφθούν από την τροφή.


Yδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι χρήσιμοι στον οργανισμό γιατί αποτελούν άμεση πηγή ενέργειας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ομαλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, για την προστασία των πρωτεϊνών των ιστών κ.λ.π. Ιδιαίτερα η βιταμίνη D και η λακτόζη έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου. Οι υδατάνθρακες του παγωτού προέρχονται κυρίως από τις γλυκαντικές ύλες, τη ζάχαρη και τη λακτόζη του γάλακτος.

Βιταμίνες

Το παγωτό περιέχει βιταμίνες A, D, E, C, B1, B2, B6, B12, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία του παιδικού οργανισμού, αλλά και του μεταβολισμού.

Λιπαρά

Τα λιπαρά του παγωτού προέρχονται κυρίως από τα λιπαρά του γάλακτος αλλά και από τα υπόλοιπα συστατικά του, όπως από το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Το λίπος του γάλακτος προσφέρει ενέργεια, λιπαρά οξέα και λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, D, E και Κ). Επίσης περιέχει και το λινολεϊκό οξύ, που δρα προστατευτικά στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων και καρκίνου του μαστού.



Ενέργεια

Υπολογίστε ότι ένα παγωτό 100γρ. έχει 75 έως 240 θερμίδες, ανάλογα με τον τύπο. Ένα παγωτό ξυλάκι βανίλια έχει σαφώς λιγότερες θερμίδες από ένα ξυλάκι με επικάλυψη σοκολάτας ή από ένα χωνάκι. Από την άλλη, τα παγωτά γρανίτα, τα σορμπέ ή το παγωμένο γιαούρτι με φρούτα περιέχουν ελάχιστα ή καθόλου λιπαρά και έχουν τις λιγότερες θερμίδες.



Η πρώτη γνωριμία

Αυτό που πρέπει να προσέξετε στην πρώτη γνωριμία του παιδιού με το παγωτό –αλλά και αργότερα– είναι η ποιότητα. Για ένα παιδάκι δώδεκα μηνών το παγωτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Γι’ αυτό, καλό είναι να μην απέχει σε γεύση από τα τρόφιμα που βρίσκονται στην καθημερινή του διατροφή, όπως το γάλα και το γιαούρτι. Παγωτά που περιέχουν κρέμα γάλακτος, ανθόγαλα, γιαούρτι και κρέμα ή αυγά θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή προτίμησης, ενώ για την αποφυγή δυσάρεστων εντυπώσεων από το μικρό σας γευσιγνώστη καλό είναι να αποφεύγετε παράξενες γεύσεις ή παγωτά που περιέχουν κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή γλασαρισμένα φρούτα. Επίσης, κατάλληλα για την πρώτη γνωριμία είναι και όλα τα παγωτά φρούτου. Στα μικρά παιδιά αρέσει πάρα πολύ αυτή η κρύα κρέμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοιλιά τους. Αντίθετα με αυτό που νομίζουν οι περισσότερες μαμάδες, το παγωτό μένει αρκετή ώρα στο στόμα. Το μικρό δεν το καταπίνει γρήγορα, αλλά το κρατάει μέχρι να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του. Ασφαλώς, εάν αντιληφθείτε ότι το καταπίνει κρύο, η επέμβασή σας είναι απαραίτητη. Προσπαθήστε να κρατάτε όσο το δυνατόν περισσότερο το παγωτό στην ημιστερεά μορφή του, ώστε να δίνετε στο παιδί τη δυνατότητα να το γευτεί με την ησυχία του.



Πότε και πόσο;

Η καλύτερη στιγμή για να δώστε στο παιδί ένα παγωτό είναι στο πρωινό ή στο απογευματινό κολατσιό, όταν το βγάζετε βόλτα. Προσοχή στην ποσότητα, ώστε να μην του κόψετε την όρεξη για το φαγητό. Αρκεί η κοινή λογική για να καταλάβετε ότι όσο περισσότερο παγωτό του δώσετε, τόσο λιγότερο φαγητό θα θελήσει να φάει. Ιδανική ποσότητα είναι γύρω στα 60-80ml, όσο, για παράδειγμα, ένας μικρός πύραυλος, ένα ξυλάκι ή ένα μικρό κυπελάκι. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις το παγωτό, χάρη στις θρεπτικές του ιδιότητες, μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει ένα γεύμα. Είναι μια καλή επιλογή εάν το πρωινό ήταν πολύ πλούσιο και προβλέπεται ότι το μικρό θα φάει για βράδυ νωρίτερα από το συνηθισμένο. Τότε, καλό είναι το παγωτό να συνοδεύεται από πολλά φρούτα, που θα ενισχύσουν τη γεύση του. Για παράδειγμα, δώστε του ένα παγωτό βανίλια ή και σοκολάτα με πολλές φράουλες ή με κομματάκια οποιουδήποτε φρούτου. Οι εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδικά παγωτά, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν συνταγές που συνδυάζουν την απόλαυση με τη θρεπτικότητα. Επειδή λοιπόν καλοκαίρι χωρίς παγωτό είναι σαν καλοκαίρι χωρίς ήλιο και θάλασσα, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι απαγορευτικό στα παιδιά. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, το παγωτό μπορεί χωρίς τύψεις να συνοδέψει με τη δροσιστική του μαγεία τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού και να χαρίσει στο παιδί τις πιο γλυκές και απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές του.



Crash test του καλού παγωτού



Ποτέ μην αγοράζετε στο παιδί σας παγωτό το οποίο έχει λιώσει και έχει επαναψυχθεί. Αυτό θα το καταλάβετε όταν το σχήμα του παγωτού μέσα στη συσκευασία δεν είναι αυτό που γνωρίζατε, αλλά φαίνεται παραμορφωμένο.

Επίσης, μην καταναλώνετε παγωτά που εμφανίζουν κρυστάλλους, αφού υποδηλώνουν ότι έχουν επαναψυχθεί.

Διατηρείτε το παγωτό πάντα στην κατάψυξη.

Προτιμήστε ένα παγωτό από οποιοδήποτε άλλο σνακ ή γλυκό για το απογευματινό κολατσιό του παιδιού σας. Μην ξεχνάτε ότι του προσφέρετε τις πολύτιμες ουσίες του γάλακτος και των ξηρών καρπών, αν διαλέξετε παγωτό αυτού του τύπου, με πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα γλυκό.

Αγοράζετε πάντα παγωτά γνωστών εταιρειών. Σας προσφέρουν τη σιγουριά ενός μεγάλου ονόματος, την εμπειρία χρόνων και την εγγύηση της τελευταίας τεχνολογίας τους.

Ξέρατε ότι…

…τα πρώτα παγωτά φτιάχτηκαν πριν από 3.000 χρόνια όταν οι Κινέζοι άρχισαν να αναμειγνύουν χιόνι με φρούτα και μέλι;

…το 1851 ο γαλακτοπώλης Jacob Fusell από τη Βαλτιμόρη έφτιαξε το πρώτο παγωτό στη σύγχρονή του μορφή;

…στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σημειώνεται η υψηλότερη κατανάλωση παγωτού στον κόσμο, η οποία ανέρχεται στα 24 λίτρα παγωτό ανά άτομο κάθε χρόνο; Η μέση κατανάλωση στην Ευρώπη είναι περίπου 6 λίτρα το άτομο.

…πολλές επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι το παγωτό έχει έντονη αγχολυτική δράση, βελτιώνει τη διάθεση και τονώνει τον οργανισμό;

…αρκετά παγωτά περιέχουν λιγότερα λιπαρά απ’ ό,τι μια πλάκα σοκολάτας μέτριου μεγέθους;

…κυκλοφορούν παγωτά με ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε γάλα, κατάλληλα ειδικά για παιδιά;

Tο παγωτό είναι μια άριστη πηγή ενέργειας και θρεπτικών ουσιών γιατί περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες γάλακτος, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Παράλληλα, βέβαια, ως γαλακτοκομικό προϊόν μάς προσφέρει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β5 και C.

πηγή : http://www.kids.in.gr/

Tσίζ κέικ με ανθότυρο!


Υλικά

400γρ ανθότυρο
100γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
1 ποτήιρ νερού βραστό νερό
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
200γρ μαρμελάδα βυσσινο ή φρούτα του δάσους
για την βάση

120γρ μπισκότα τυπου πτιμπερ ολικής άλεσης
50γρ αμυγδαλόψιχα
2 κ.σ κακάο
3 κ.σ βούτηρο σε θερμ.δωματίου
2 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύουμε το ζελέ στο βρεαστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με το γιαούρτι , την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ζελέ αφούεχει κρώσει εντελώς.
Σε πολυμίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά για την βάση του τσίζ κέικ. Οταν χτυπηθούν τα υλικά θα έχουμε ένα μείγμα που θα μοιάζει με ψίχουλα , με αυτό θα ντύσουμε τον πάτο απο την φόρμα μας , πατώντας καλά με ένα κουτάλι ώστε να γίνει μια σταθερή βάση.
Ρίχνουμε απο επάνω την κρέμα μας και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5ώρες.Πριν να το σερβίρουμε απλώνουμε την μαρμελάδα. Εάν χρειαστεί αραιώνουμε με 1-2 κ.σ νερό ή λικέρ κεράσι.


Καλή επιτυχία! 


Λιαστές ντομάτες!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ντομάτας , ας φτιάξουμε λιαστές ντομάτες σε λάδι!


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/43/f1/f4/43f1f4fb1d28bbe935aa916327c16718.jpg

Yλικά

ντοματάκια ή ωριμές ντομάτες μεσαίου μεγέθους
χοντρό αλάτι
λάδι
ξίδι
δάφνη
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ντοματάκια ,κόβουμε κάθετα στη μέση αφαιρώντας το πράσινο κοτσανάκι.
Tις πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι.
Τις απλώνουμεσε ξύλινο τελάρο και τις  σκεπάζουμε με ένα τούλι για να μην ερχονται σε επαφή τα έντομα με τις ντομάτες
Tις αφήνουμε  στον ήλιο για 4-5 ημέρες περίπου. Θα είναι έτοιμες αν όταν τις πιέζουμε δεν  βγάζουν καθόλου υγρά. Τις ξεφλουδίζουμε και αφήνουμε πάλι 1 μέρα στον ήλιο μέσα σε τούλι. 
Aναμειγνύετε 3 μέρη λάδι, 1 ξίδι, δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις ντομάτες στο βαζάκι και καλύπτουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!







 https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/43/f1/f4/43f1f4fb1d28bbe935aa916327c16718.jpg

Μπλάκ φόρεστ!



Το πρώτο γλυκό που έρχετε στο μυαλό μου όταν μιλάμε για βύσσινο είναι μια black forest!
Aς φτιάξουμε λοιπόν μια τέτοια τούρτα , εύκολα & γρήγορα!

Θα χρειαστούμε :

500 γρ γλυκό κουταλιού βυσσινό με το σιρόπι
500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
100 γρ τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
2 κ. σ κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

η εκτέλεση

Φτιάχνουμε το κείκ , αφήνουμε να στραγγίξει καλά απο το γλάσο και το κόβουμε σε λεπτές ισού πάχους φέτες.
Χωρίζουμε το γλυκό βυσσινό απο το σιρόπι του.
Στο σιρόπι προσθέτουμε το κονιάκ και ζεστένουμε ελαφρά.
Στρώνουμε σε φόρμα με αφαιρούμενο τσέρκι μια στρώση με τα κομάτια του κεικ σοκολάτας.
Περιχύνουμε με το σιρόπι βυσσινου κονιάκ.
Στρώνουμε μια στρώση απο την σαντυγί , απο πάνω τα ολόκληρα βύσσινα.
Επαναλαμβάνουμε μια στρώση με κέικ σοκολάτας , πάλι σιρόπι , σαντυγί , βύσσινά.
Πασπαλίζουμε ισόμερα την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!